Hier vind informatie over de aankoop procedure van een woning in Turkije

 

Op grond van § 2644 Turkse Kadaster wet, kunnen buitenlanders onroerend goed in Turkije kopen. Dit berust op het wederkerigheidsbeginsel, dat betekent, wanneer de Turkse onderdanen  een aankoop van een onroerendgoed in andere naties kunnen aanschaffen. Dat de leden van die naties ook een onroerendgoed in Turkije mogen aanschaffen.

 

Anders als in Nederland, wordt de overdracht van onroerend goed in Turkije uitsluitend op de officiële TAPU (Kadaster)bureau gedaan. Een notaris in Turkije is niet bevoegd om die aankoop acties te behandelen. Alleen met een TAPU ben je eigenaar van een woning in Turkije.

 

De procedure van de overdracht van het kadaster voor Europezen duurt ca. 3 maanden. De lokale Kadaster vraagt bij de nationale militair bestuur een schriftelijke bevestiging, van dat de woning niet in het militaire gebied ligt. Dit is een standaard formalitaire procure wij hebben alleen maar woningen die al gecontroleerd zijn hiervoor. Zodra de schriftelijke bevestiging er is, kan de overdracht binnen één dag gedaan worden. Tijdens de overdracht moet er een beëdigde tolk aanwezig zijn.

 

Koopovereenkomst

 

Hebt u besloten om een woning in Turkije te kopen, wordt een overeenkomst gesloten. In deze overeenkomst worden  de volledige gegevens van de koper, verkoper, de woning prijs, koopprijs, betalingsvoorwaarden en andere overeenkomsten vastgelegd. Totslot wordt er een aanbetaling voor de woning gemaakt, het bedrag hangt van de woning af.

 

Daarna leveren alle benodigde dokumenten in bij het Kadaster bureau. Wanneer de bevestiging van de militaire bestuur komt gaan we samen naar het kadaster bureau en kan de woning in Turkije op uw naam worden overgezet.

 

In de Turkse wetgeving staat dat er tijdens de overdracht van een woning er een beëdigde tolk aanwezig moet zijn. Die alle details van het kadasterwet kan vertalen en de vragen beantwoorden. Nu krijgt u de officiële kadaster (Tapu) die op uw naam staat overhandigd zodat u de officiële eigenaar bent van uw woning in Turkije.

 

Tijdens het kadaster - overdracht moeten de kadaster en de aankoopbelasting van het onroerendgoed betaald worden. De aankoopbelasting bedraagt 4 % die word berekend via de waarde die op het kadaster (Tapu) staat.

 

De volgende dokumenten worden van u vereist bij het kopen van een woning in Turkije:

 

Voor de koper

 

•    3 recente pasfotos
•    2 kopieën van het paspoort (paspoort moet geldig zijn)
•    Actuele adres in eigen land
•    Vadernaam
•    Turkse belastingnummer ( die halen wij met u samen van het belastingkantoor ter plekke)

 

Voor de verkoper

•    1 recente pasfoto
•    2 kopieën van het paspoort
•    Actuele adres van eigenaar
•    Belastingnummer

 

Volmacht

 

Om alle inspanning en tijd te besparen kunt u een volmacht geven aan ons bij de notaris. Hiermee kunnen we alle aanmeldingen die op uw naam gemaakt moeten worden zoals water, stroom, telefoon, internet en woonvergunning (Iskan) voor u aanvragen en afhandelen.

 

Wanneer het voor u niet mogelijk is om zelf het kadaster (Tapu) overdracht te doen. Vrees niet, hierbij kunnen wij u ook helpen u kunt hiervoor een notariële volmacht geven, dat wij voor u het kadaster (Tapu) op uw naam laten zetten. 

 

Belastingnummer

 

Het Turkse belastingnummer wordt bij de lokale belastingkantoor in Turkije gehaald. Een belastingnummer is nodig om een bankrekening te openen, bij de kadaster overdracht en alle officiële zaken. Voor het verkrijgen van een belastingnummer moet u de volgende gegevens doorgeven: paspoort kopie, vader en moedernaam, adres in Turkije en een telefoonnummer gevraagd.

Contact formulier

Securty Code

Our Location

ALPARSLAN - KINACI İNŞAAT
 
Mahmutlar Mah.Yangılı Cad.
 
104. Sk. No:11 / A , 07460
 
Alanya / Antalya / Türkiye

 

+90 532 686 32 88

 

Turkije, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.

Copyright © Riviera Invest, all rights reserved. 2018 Sitemap

Riviera Invest is a company of Alparslan Construction, Turkey Apartments, Villas Alanya

Contact us on WhatsApp now! Contact us on WhatsApp now!
Contact us on WhatsApp now!